Våra egna "här" odlade druvor.
Nu är jag i gång med min äppelmust igen. Här kommer receptet : 5 liter äpplen, 6 liter vatten,1 msk vinsyra, 1 tsk natriumbensoat 1 dl socker/ liter must. Dela äpplena och lägg dem i en stor hink med alla övriga ingredienser utom sockret. låt stå i 5 dygn, rör om då och då minst en gång om dagen. Sila bort äpplena . Tillsätt 1 dl socker/liter avrunnen must rör om tills det löst sig och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara mörkt och svalt. Om ni tycker att musten blir för stark spä ut den med lite vatten . Det här super braiga receptet har jag hittat på bloggen Gelas hem och trädgård.
Mycket på gång samtidigt. äppelmust tillverkning, frukost, favvo tidning, och virkning.
Våra gula hallon som jag kokar sylt på till pannkakor.
Mmm,, frukost macka med egna tomater och egen odlad basilika.
En höst bukett som jag plockat i trädgården.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar